GEOPAT

GEOPAT® is een geregistreerde merknaam, die in de volksmond werd overgenomen. GEOPAT® wordt ook wel eens polyvlokken of geotextielsnippers genoemd en bestaat uit een geotextielsnipper met een gemiddelde grootte van 2 cm².

Deze snipper wordt getrokken uit een ongeweven geotextieldoek. GEOPAT® houdt 20% vocht vast waardoor uw piste langer vochtig blijft en het ideaal is voor een dressuur- of springbodem.

Afhankelijk van het soort zand en de beregening wordt er 2 à 3 kg per m² vermengd in het zand.

De toepassing Geo-textielvlies, ook ooit polyvlokken genoemd, duidt op een bodembedekking die geheel of gedeeltelijk bestaat uit snippers van vliezen, in het bijzonder uit vezelvliesmaterialen. Het gaat hierbij om synthetische materialen waarin vezels, draden of filamenten elkaar in lengte- en breedterichting kruisen (tweedimensionaal). Vaak wordt dit een ongeweven doek genoemd.

De vezelvliesmaterialen van het Geo-textielvliessysteem worden op dit ogenblik gebruikt als stabilisatielaag bij wegen- en waterbouw. Een vereiste van de toepassing is, dat het Geo-textielvliessysteem bij langdurige aanraking met water of afscheidingsproducten geen technische problemen geven en bij voorkeur bestaan uit kunststoffen die met levensmiddelen in aanraking mogen komen.

De volgens de toepassing verwerkte Geo-textielvliezen bestaan uit zeer sterke materialen die biologisch niet afbreekbaar zijn. Ze worden vervaardigd uit kunststoffen, zoals polyestervezels (bv. polyethyleentereftalaat), acrylvezels, polyamidevezels en/of polyalkeenvezels (bv. polypropeen of polyetheen). Er worden enkel vliezen gebruikt die uit kunststoffen worden vervaardigd, die ook in de levensmiddelenindustrie worden toegepast en derhalve geen bedreiging vormen voor het grondwater.

GEOPAT STEEDS OP VOORRAAD!
Geopat
Geopat
Geopat
Geopat
VERWERKING

De ideale mengeling geeft uw bodem de ideale structuur. De gewenste mix is 2 à 3 kg GEOPAT® per m2 toplaag. We verdelen de GEOPAT® over de piste, wat zowel manueel als machinaal kan gebeuren. Daarna mengen we gedurende een lange periode de GEOPAT® door uw toplaag met een rotor-eg. Dit moet cm per cm gebeuren tot we op de juiste diepte zitten. Nadien wordt de piste veelvuldig besproeid met water. Door de juiste verhouding te hanteren, het juiste product te gebruiken en de juiste personen in te schakelen heeft u de hoogst mogelijke zekerheid wat betreft de aanleg van uw bodem.

KWALITEIT

GEOPAT® wordt bij u thuis aangeleverd in samengeperste balen. Let wel op de kwaliteit van de geotextielvliezen. Er is op dit ogenblik namelijk een wildgroei en ieder geovlies is niet geschikt of is niet het originele product. De ervaring heeft Ivan Peeters de gepaste kennis gegeven en het inzicht om zeer selectief te werk te gaan. Enkel de hoogste kwaliteitsnormen worden aan u verkocht en niet enkel een wit doek dat misschien volgend jaar reeds vergaan is.

STABILISATIE

Vaak willen de mensen hun bodem extra stabiel hebben, dit is vooral bij jumpings en kleine paddocks waarin veel vrij gesprongen wordt.

Om een bodem nog meer draagkracht te geven en nog stabiler te maken zodat hij op concours vele combinaties te paard kan weerstaan, dienen we er fibres aan toe te voegen.

Dit zijn dunne getrokken vezels van circa 3 à 4 cm, deze dient niet om vocht vast te houden maar om een nog betere samenstelling tussen zand en GEOPAT® te creëren (het lijkt wel op dunne haren).

SERVICE

Vaak is het bestaande zand geschikt om te vermengen met het geotextiel, waardoor een verbetering van de bodem bereikt wordt. Ivan Peeters is dan ook altijd bereid om uw zand te controleren. Klik hier voor aanvraag tot uw zandanalyse

De service die Ivan Peeters u biedt is moeilijk te verwoorden. Wij kunnen het enkel maar bewijzen nadat uw bodem door ons is aangelegd. De honderden tevreden klanten, het internationale karakter van ons product en het succesverhaal van GEOPAT® zijn ons visitekaartje. De ervaring en de know-how zijn onze sterke punten... Maak hier gebruik van!

WAAROP U MOET LETTEN...

EN NIET VERGETEN

De snippers zijn wit. Het gewicht per verpakking van deze balen bedraagt 180 of 260 kg. Let er vooral op dat er zich geen gladde structuren/snippers in de balen bevinden. De meeste wildgroei bestaat uit het aanbod van lichtgrijze, zwarte en bruine snippers, of een mengeling van alle kleuren en textiel zoals gordijnstof of trouwjurken.

De gekleurde materialen zijn tegen een hogere temperatuur gefabriceerd en zijn daarom harder. Harde materialen nemen geen vocht op. Ook de snipper grootte is zeer belangrijk

Het veiligste is om Geotextielvlies via de officiële kanalen te kopen. Denk er aan dat goedkoop ook zeer duur kan zijn.

Geopat
Geopat Geofibres Cofibres Tapijt Video's Vragen Zandanalyse Eigen aanleg piste referenties
Meer informatie of een offerte? Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten