VRAGEN BODEMTECHNIEK
1. Waarom is de kwaliteit van de snippers zo belangrijk?

Voor een goede werking en lange levensduur is de kwaliteit zeer belangrijk, alsook voor de milieuwetgeving. Als er materialen inzitten die milieutechnisch niet in orde zijn of geen vocht opnemen dan heeft u een probleem.

2. Kan GEOPAT® in alle zandsoorten?

Niet alle, maar wel veel zandsoorten zijn geschikt. De juiste hoeveelheid GEOPAT® of fibres is erg belangrijk. Daarom analyseren wij graag het zand als service voor u.

3. Moet ik mijn piste niet meer sproeien als ik GEOPAT®  in mijn zand heb?

Iedere piste moet in de zomer gesproeid worden, maar veel minder bij een GEOPAT® bodem dan bij een normale zandbodem. Water verdampt maar doordat de GEOPAT® vermengd is met het zand, houdt dit het vocht heel erg goed vast. Het is enkel aan de oppervlakte dat het vocht uit de snippers verdampt door de zon.

4. Hoe vaak moet ik sproeien?

Het is beter om regelmatig een beetje te sproeien dan heel veel in overvloed, want het overtollige water zal dan in de ondergrond verdwijnen. U zet beter enkele keren per dag de beregening aan dan bv. 's nacht de sproeiinstallatie enkele uren te laten werken.

5. Kan u ook afgewerkt zand leveren?

Wij kunnen inderdaad ook premix aanbieden. Dit zand is al voorgemengd met GEOPAT® of geofibres en zelfs vermengd met cofibres is mogelijk. Prijzen hiervan zijn op aanvraag en afhankelijk van het transport.

6. Sommige mensen hebben harde snippers zijn die ook goed?

Harde of gekleurde snippers zijn tegen een hogere temperatuur vervaardigd. Het probleem is dat deze snippers bijna geen vocht opnemen en dat het water na het sproeien meteen in de onderbodem verdwijnt. Ook hechten deze snippers zich niet aan het zand. Ze zijn dan wel goedkoper, maar zeker niet beter.

7. Welk doek moeten wij gebruiken in de onderbodem? Worteldoek of geotextieldoek?

Een goede vraag, vaak gebruiken aannemers of klanten een zwarte worteldoek, wat is een geweven doek is. Door de druk van het zand op het doek vertraagd dit doek de waterdoorlaatbaarheid. Dus dit is niet de beste keuze. Geotextieldoek is ten alle tijden aangeraden, omdat dit een ongeweven doek is die waterdoorlatend is.

Geopat Geofibres Cofibres Tapijt Video's Vragen Zandanalyse Eigen aanleg piste referenties
Meer informatie of een offerte? Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten